Therapie overzicht
Kortdurende therapie en relatietherapie met maximale privacy.

VOEL JE SNEL BETER EN FUNCTIONEER WEER OPTIMAAL

Neem contact op
Kortdurende therapie en relatietherapie in heel Nederland en online

Kies hieronder voor therapie of relatietherapie

Gratis ACT e-book
Ontvang het gratis e-book ACT in je mailbox, vol praktische tips en inspiratie.
10

“Ik was een beetje sceptisch op voorhand omdat het online was, maar de metacognitieve sessies met bree hebben me heel veel gebracht. Blij dat ik me uiteindelijk toch heb aangemeld, want het was een echte stok achter de deur om zelf aan de slag te gaan met dingen ipv alleen iets proberen toe te passen uit een boek (denk minder, leef meer). Ik voelde me erg veilig en op mijn gemak bij haar”

10

“Ik kon heel snel terecht en ik heb in gerichte sessies precies kunnen werken aan wat ik nodig had. Bree heeft heel veel kennis en ik ben met alles heel enthousiast aan de slag gegaan. Ik heb weer de houvast die ik nodig heb om zelfstandig verder te kunnen. Bedankt!”

8

“Prettige sfeer. Als ik een groeipunt moet noemen mag wat mij betreft meer focus zijn op de oefeningen en wat minder op het praten.”

9

“Mijn ervaring met StressWise en in het bijzonder Bree Smej zijn zeer positief. Ik heb de training ''MCT'' gevolgd en al na 3 a 4 sessies merkte ik een groot verschil met hoe ik me daarvoor voelde. In relatief weinig tijd heeft deze training/ therapie een enorm positieve invloed gebracht ook op mijn hele manier van denken en het piekeren grotendeels zo niet geheel achter me gelaten. Ben zeer verrast over het blijvende effect en heb er iedere dag weer veel profijt van.”

10

“Het boek van Pia Callesen “Leef meer en denk minder” was een eyeopener. Als piekeraar met angstige en paniekerige gedachten leek me metacognitieve therapie (MCT) die in het boek beschreven staat wel wat. Ik wilde van het gepieker af. Na een zoektocht op internet kwam ik bij StressWise terecht. Vrij snel na het eerste contact kon ik een afspraak maken met Bree. De online begeleiding was erg plezierig. Door te oefenen, opdrachten te uit te voeren en me te spiegelen heeft Bree me enorm geholpen. Ik heb nieuwe strategieën geleerd om beter om te gaan met mijn gepieker. Ik kan nu mijn triggergedachten herkennen en weet hoe ik mijn gedachten kan sturen en kan focussen. Ik kan mijn gepieker uitstellen en soms is het helemaal niet meer nodig om te piekeren. Ik slaap beter, kan veel meer van de dingen genieten, heb meer energie. Ik ben ontzettend blij dat ik deze therapie heb gevolgd. F. uit Groningen 20-01-2024”

8

“Gedurende de cursus merkte ik dat ik, door de geleide meditaties, werkelijk m’n hoofd even kon stilzetten. Het oefenen gaf eigenlijk energie, zelfs als ik geen zin had of moe was.”

10

“De 8-weekse mindfulnesscursus is voorbij gevlogen. Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan en geleerd van een hele vaardige en prettige docente. Ook het fysieke component had voor mij zoveel meerwaarde. Het was een hechte groep waarin open ervaringen werden uitgewisseld. Op die manier konden we ook weer leren van elkaar. Ik ga het missen, maar mijn reis gaat verder!”

9

“Zeer praktische training, waarin alle aandacht voor de oefening en toepassing in eigen leven. Prettige begeleiding en uitwisseling ervaringen.”

10

“In deze training werden fijne en diverse mindfulness oefeningen gegeven en heel prettig begeleid. Er waren veel deelmomenten waarin je ook van elkaar kon horen en leren. Vele tips en oefeningen werden gegeven, die goed praktisch toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Het heeft mij geholpen meer bewust met aandacht in het moment te leven en meer grip te krijgen op mijn gedachtes. Echt een aanrader!”


Harrie Kolsteeg is psycholoog en executive coach en schrijft over moedig leiderschap

Blijf mentaal gezond en fit met kortdurende therapie

Daar kunnen wij je goed mee helpen. Met kortdurende individuele therapie voor allerlei mentale issues en met metacognitieve therapie om je te leren hoe je kunt stoppen met overmatig piekeren. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je niet in een burn-out terecht komt, dat je niet (zwaar) depressief raakt en je angsten leert hanteren. Samen kunnen we erger voorkomen en ervoor zorgen dat je snel weer goed kunt functioneren. Vaak zijn enkele sessies al genoeg om met een goed gemoed verder te gaan. Dus wil je werken aan je mentale gezondheid bij StressWise, neem dan contact met ons op en wij regelen de rest.

Harrie Kolsteeg
Directeur StressWise en psycholoog

Neem contact op


Is de drempel voor therapie of relatietherapie te hoog of twijfel je aan het nut?

Wat kunnen we dan voor je doen om die drempel te verlagen? Of hoe kunnen we je twijfel wegnemen? Het feit dat je op onze website bent beland betekent in ieder geval dat je psychologische hulp nodig hebt. Je worstelt met mentale problematiek of vermoeidheid. Je hebt relatieproblemen die je zelf niet meer kunt oplossen. En in je omgeving is niet direct iemand die je daarbij kan helpen. De meesten staan sowieso te dichtbij en adviezen van anderen – hoe goed bedoeld ook – raken meestal niet de kern. Diep van binnen weet je wel dat je actief iets moet veranderen. Wacht daar dan ook niet mee en neem contact met ons op.

Neem contact op


Voel je snel beter en functioneer weer optimaal met kortdurende therapie of relatietherapie

Wil jij van psychologische klachten af? Wil je er zelf aan werken om je snel weer beter te voelen en een vrijer en gelukkiger leven te leiden? Wil je daarbij de hulp van een professional die naast je staat en je als gids de weg wijst? Iemand die je met liefde en aandacht aan de hand neemt en je vaardigheden aanleert waardoor je sterker en vrijer in het leven staat? Als je denkt dat wij je kunnen helpen, neem dan nu contact op. Je zult je snel beter voelen.

Neem contact op

Veelgestelde vragen over therapie en relatietherapie bij StressWise
Hoe kan ik mijn therapie of coaching laten vergoeden door mijn werkgever?

Therapie en coaching kunnen een behoorlijke investering zijn voor de meeste mensen. Daarom kan je ervoor kiezen om je werkgever te benaderen om te betalen voor de bevordering van jouw mentale gezondheid. Dit kan natuurlijk lastig zijn omdat het iets kwetsbaars is, maar we helpen je graag mee! Als je onzekerheden hebt om dit met je werkgever te bespreken, dan willen we hier graag over met je in gesprek gaan, zodat je je daar veiliger bij voelt. Vervolgens kunnen we een offerte sturen naar je werkgever voor de kosten. We nemen je dus bij de hand in dit proces!

Hoe lang duurt het herstel van een burn-out?

De herstelperiode van een burn-out verschilt per persoon. In veel gevallen duurt het herstel ongeveer een jaar. In andere gevallen kan het herstel een paar jaar duren. Een actieve aanpak van een burn-out zorgt ervoor dat de kans dat je sneller herstelt, groter is. Je zou dan na een aantal maanden voorzichtig weer wat bezigheden op kunnen pakken. Tot slot heeft je omgeving ook invloed op je herstel. Het is namelijk van belang om in de beginperiode goed je rust te pakken en te ontspannen. Wanneer dit niet mogelijk is door de omgeving waarin je je bevindt, kan dit je herstel in de weg staan.

Kan ik ook online therapie volgen?

Ja, dat kan. Online therapie is een praktisch en laagdrempelig alternatief voor fysieke therapie. Bovendien is online therapie vrijwel net zo effectief. We hebben daarnaast een goede beeldverbinding opgezet, zodat je gemakkelijk vanuit huis therapie kunt doen zonder dat dit het proces belemmerd. Je hebt alleen een computer of laptop en goede internetverbinding nodig. Wij zorgen voor de rest. Ook voor online therapie kan je in aanmerking komen voor een vergoeding via je werkgever of zorgverzekeraar.

Voor welke klachten kan ik bij jullie terecht?

StressWise biedt hulp bij veel verschillende klachten, zoals chronische stress, burn-out, depressie en angst, maart ook voor relatieproblematiek. Stress ligt ten grondslag aan allerlei stressgerelateerde klachten en mentale en emotionele problematiek, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gejaagd gevoel, onrust, negatief zelfbeeld, onzekerheid, overspannenheid, perfectionisme, piekeren, prikkelbaarheid, psychosomatische klachten, slaapproblemen, tinitus en allerlei vage klachten. StressWise kan je ook goed helpen bij zingevingsvragen en als je niet lekker in je vel zit.

Lees over onze missie

Waardoor ontstaan relatieproblemen?

Iedere relatie heeft wel eens te maken met tegenslagen. In sommige gevallen worden de ze makkelijk onderling opgelost. Echter, kan het ook voorkomen dat de tegenslagen zo groot worden, dat ze tussen jullie in komen te staan en voor relatieproblemen. Er zijn verschillende soorten oorzaken. Zo kunnen bijvoorbeeld psychische problemen bij jou of je partner ervoor dat jullie onzeker in jullie relatie staan. Denk aan een depressie, bindingsangst, autisme, laag zelfbeeld of een burn-out. Andere oorzaken waarin jullie je in kunnen herkennen zijn:

  • karaktereigenschappen, zoals agressie, egoïsme, dominantie en jaloezie;
  • een miskraam, ongewenste zwangerschap of onvruchtbaarheid;
  • gebrek aan intimiteit;
  • familieproblemen;
  • te weinig tijd voor elkaar.

 

Waarom krijgen mensen een depressie?

Er is niet één specifieke oorzaak voor het ontstaan van een depressie. Meestal is het het gevolg van een combinatie van biologische, sociale en psychische factoren. 

Biologische factoren: Erfelijkheid is de belangrijkste biologische factor. Zo is er bij de ene familie vaker sprake van een depressie dan bij de andere. Daarnaast zijn vrouwen ook vaker depressief dan mannen. 

Sociale factoren: Grote gebeurtenissen of ernstige stress kunnen ook een oorzaak zijn voor een depressie. Denk aan het overlijden van een ouder of een scheiding. Verder kan seksuele, lichamelijke of geestelijke mishandeling leiden tot een depressie. In beide gevallen komt de depressie enige tijd of jaren na de gebeurtenis pas naar voren. Tot slot kan een lange periode van eenzaamheid ervoor zorgen dat een depressie er langzaam insluipt. 

Psychische factoren: Sommige persoonlijke eigenschappen of karaktertrekken, zoals angstig zijn of weinig zelfvertrouwen hebben, kunnen het risico op een depressie verhogen. 

Het kan ook zijn dat de oorzaak van een depressieve stoornis onduidelijk is of dat het ‘zomaar’ ontstaat. Dit kan vaak voor extra frustraties zorgen. Omdat je een depressie niet aan iemands buitenkant kan zien, is het vaak zo dat je je onbegrepen en alleen voelt.  

Wat kan langdurige stress veroorzaken?

Langdurige stress hangt samen met depressie, burn-out en angststoornissen. De hormoonhuishouding is namelijk verstoord, hersengebieden zijn ontregeld en soms zelfs beschadigd en verschillende systemen werken niet zoals normaal. Stress en psychische klachten werken elkaar vaak ook in de hand.

Neem geheel vrijblijvend contact op.
  • 's-Gravelandseweg 65
  • 1217 EJ Hilversum
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie