99% beveelt ons aan
Stop met piekeren in 6 uur training + 4 uur coaching. Volledige vergoeding.

MINDER PIEKERGEDACHTEN, MEER RUST EN RUIMTE IN JE HOOFD

Reserveer je plek

Je wilt niet meer piekeren en juist wel rust en ruimte in je hoofd

Piekeren, twijfelen, in cirkels redeneren, je voortdurend zorgen maken. Je hoofd zit vol. Je komt er niet meer uit. Zeker als het tegenzit kun je behoorlijk klem komen te zitten in je hoofd, met alle gevolgen van dien. Onzekerheid, slapeloosheid, vermoeidheid, stress. Teveel piekeren kan zelfs leiden tot depressie en angst. Onze gedachten zijn vaak gevuld met negatieve overdenkingen en overmatig piekeren ligt dan steeds op de loer. Wat je wilt is meer rust en ruimte in je hoofd en minder zorgen en stress. Minder piekeren dus. Dat kan met de korte, krachtige training Stop met piekeren, inclusief 4 uur persoonlijke online coaching.


Je maakt je (veel) te veel zorgen en kan niet stoppen met ‘malen’

En dat heeft twee oorzaken. Piekeren is een cognitieve strategie van jouw brein. Door je zorgen de revue te laten passeren, veins je controle te hebben over deze situaties. Deze gedachten worden versterkt door positieve gedachten over het piekerproces. Als je na veel gepieker tóch wordt aangenomen voor die mooie functie, concludeer je immers sneller dat piekeren zinvol is. Piekeren wordt pas echt problematisch als je negatieve gedachten over het piekeren hebt. Deze gedachten kunnen leiden tot angst en zo wordt een ‘piekercyclus’ in gang gezet. Hoe kun je dit stoppen?


Verminder piekergedachten met een korte, krachtige online-training inclusief 4 uur coaching

In de training Stop met piekeren ga je samen met een trainer en een coach op onderzoek uit met als doel je piekergedachten drastisch te verminderen. De training duurt in totaal 10 uur en bestaat uit de volgende twee onderdelen:

  • Online-training van 6 uur: je leert over het nut van piekeren en hoe negatieve (en positieve!) gedachten het piekeren kunnen versterken. Aan de hand van de wetenschappelijk bewezen methodieken MCT en ACT leer je je gepieker van je af te zetten en te kanaliseren, zodat piekeren functioneel wordt. We gaan niet in op de inhoud van je piekergedachten, maar op het functionele aspect. .
  • 4 individuele coachingsessies van 1 uur: met je coach stel je een persoonlijk plan op en reflecteer je op de vorderingen die je hebt gemaakt. Wil je van het piekeren af? Reserveer dan een plek in de training. .

Doordat je – in korte tijd – leert hoe je piekeren kunt reguleren en er eenvoudig vanaf kunt als het je niet uitkomt vind je de rust en de ruimte die je nodig hebt om goed te functioneren. Met de methodieken die je leert kun je zelfs depressie voorkomen of verminderen. Tijdens de coachgesprekken krijg je meer controle over je (pieker) gedachten. Wil jij stoppen met piekeren? Volg deze training dan kosteloos via het STAP-budget en reserveer je plek.


StressWise geeft mindfulness training gratis met STAP-budget in heel Nederland en online

Resultaat van de training Stop met piekeren

Deze korte, krachtige training bestaat uit 2 dagdelen van 3 uur en 4 online een-op-een coachsessies van 1 uur. Totale investering in tijd is dus 10 uur. De training Stop met piekeren kun je geheel kosteloos, met subsidie (STAP-budget) van de overheid volgen. Dit is het resultaat van de training voor jou:

  • Je hebt meer controle over je gedachten
  • Je voelt je hierdoor krachtiger en energieker
  • Je hebt meer rust en ruimte in je hoofd
  • Je maakt adequaat gebruik van zorgen (functioneel)
  • Je voelt je minder angstig en/of depressief
8

“Fijne cursus, veel tips gehad die makkelijk op te pakken zijn in het dagelijkse leven, waardoor stress minder kans heeft en druk minder vat heeft op mij als persoon”

9

“Na een eerdere behandeling bij een GZ-psycholoog bleef een onvoldaan gevoel de boventoon voeren. Op eigen initiatief ben ik een zoektocht gestart en zo kwam ik uit bij ACT en Stresswise. De eerste ontmoeting met therapeut Tanya Reitsma voelde meteen al als een grote opluchting. Ze gaf me meteen het gevoel dat ik mezelf kon en mocht zijn. Vanuit mijn eigen ervaringen werd er gekeken hoe ik beter met bepaalde situaties om zou kunnen gaan. Er is door Tanya echt gefocust op het liefhebben van mezelf. In plaats van dat er een 'probleem' werd opgelost, ging het erom te leren mezelf te accepteren. Het is makkelijk om te zeggen dat het goed gaat als er niet verder wordt doorgevraagd door anderen, maar nu gaat het écht goed met me en dat geeft me enorm veel rust en vertrouwen voor de toekomst. Ik mag er zijn!”

8

“Wanneer chronische stress de oorzaak is van je disfunctioneren dan is ieder advies om je weer energiek en gelukkig te voelen welkom. Ik heb mindfullness als welkom ervaren maar het betekent ook hard werken, dagelijks blijven oefenen, waarbij je bewust blijft van je lichaam. Van het hoofd naar het hart. Bewust ademhalen en dit blijvend als basis blijven hanteren. De beloning is groot. De motivatie blijft voorwaardelijk. Voor mijzelf zijn 8 sessies te kort, En zoek een vervolg van deze prettige en interactieve bijeenkomsten.”

10

“Jeroen Kortooms wist op een professionele wijze mij de juiste vragen voor te leggen, waardoor ik ontzettend veel inzicht in mijn casuïstiek heb gekregen. Zijn relaxte, onbevangen manier van benaderen zorgde ervoor dat ieder gesprek snel diepgang had, zonder te forceren. Een hele positieve ervaring.”

8

“Hele fijne lessen gehad onder de begeleiding van Henriëtte. Zowel tijdens de lessen als daarbuiten, zeer betrokken en empatisch. Haar zou ik 5 sterren geven. De communicatie vanuit de Mindfulnessfabriek kan iets beter, vandaar de 4 sterren.”

10

“Ik heb dmv mijn sessies met Tanya veel kunnen ontdekken over diepzittende emoties en hoe ik hier aandacht aan kan geven. Ik heb mij altijd veilig gevoeld bij haar en heb waardering voor hoe ze mij heeft kunnen helpen inzien dat ik mezelf tijd mag gunnen om dit proces te doorlopen. Eveneens zijn haar holistische blik en behandelmethodes verfrissend na de standaard ggz gesprekken die ik eerder heb ervaren. Dit heeft mij meer ruimte geboden om precies te werken aan de kwesties die mij in de weg zaten. Ik kan nu zeggen dat ik meer open sta voor mijn eigen emoties, ze beter een plek kan geven/verwerken en ze minder wegdruk wat voorheen stress veroorzaakte (terwijl ik niet wist waar die stress vandaan kwam).”

10

“Met lage verwachtingen ben ik begonnen en verrijkt ben ik eruit gekomen. Zelfinzicht geleerd. Ik ga zeker verder de mindfulness weg.”

8

“In het begin wat sceptisch omdat ik niet precies wist hoe dit mij zou helpen. Na een paar lessen zag ik aan mezelf dat ik er al onbewust mee bezig was en mij dus meer vertrouwen gaf in het process. Uiteindelijk heb ik er zeker wat aan gehad en ga ik steeds meer oude gewoontes uit de weg waardoor ik ook meer bewuster ben met mijn keuzes.”

10

“Positieve ervaring onder omstandigheden natuurlijk. Dan heb ik het over relatietherapie. In principe kom je hier alleen als het niet goed gaat of als er nog iets te verbeteren valt, zo ook voor mij/ons. De sessies waren bij Susanne. Er wordt goed geluisterd, geobserveerd en op het juiste moment de juiste vragen gesteld waardoor je zelf tot je blinde vlekken kan komen. Stukje bewustwording op een subtiele manier wat je ook laat nadenken over de oplossingen. Dit is een kwaliteit waar Susanne over beschikt. Op een empathische manier toch kritisch zijn en het probleem aankaarten om je zo vooruit te helpen. De rest moet je zelf doen. Ik zou Susanne iig aanbevelen.”

StressWise Stap-voor-STAP-plan
Wil jij een mindfulness training met overheidssubsidie? Zo werkt het:
1
Schrijf je in voor een mindfulness training

Ga naar de agenda, kies een training en vink de optie ’STAP-budget’ aan.

2
Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs

Wij mailen je binnen enkele dagen het STAP-aanmeldbewijs. Bewaar dit bewijs goed.

3
Vraag jouw STAP-budget aan bij het UWV

Wij bereiden het STAP-aanvraagproces voor, zodat jij je aanvraag eenvoudig kan indienen op maandag 1 mei.

4
Start met je mindfulnesstraining

Je ontvangt binnen vier weken na je aanvraag een bevestiging van het UWV. Je kunt starten met je training!


Mariëtte schrijft over haar ervaringen in haar relatietherapie praktijk en verzorgt intensieve relatietherapie in Toscane

Reserveer nu een plek in de training Stop met piekeren

Heb je last van piekeren en merk je dat je dat het je teveel beïnvloed en dat je er zelf niet meer uitkomt? Kom dan in actie en schrijf je in voor de training Stop met piekeren. Schrijf je direct in via het formulier. Als je vragen hebt kun je die ook in het formulier kwijt. Je ontvangt binnen enkele werkdagen een bevestiging van je inschrijving en/of antwoord op je vragen. Je kunt de training geheel kosteloos volgen met gebruik van je STAP-budget (overheidssubsidie voor opleiding en training). En wij helpen je graag bij je aanvraag. Maak een einde aan de vicieuze cirkel van het piekeren door te leren hoe je met piekergedachten kunt omgaan. Ik zie ernaar uit om je te ontmoeten.

Mariëtte Huibrechtse, trainer en coach voor de training Stop met piekeren


StressWise geeft in heel Nederland de training Mindfulness MBSR pro, ook online

Vind je het lastig om hulp te vragen bij het creëren van rust en ruimte in je hoofd?

Bedenk dan dat je niet de enige bent. Veel te veel mensen blijven onnodig rondlopen met een hoofd vol zorgen en andere negatieve gedachten. Wil jij dit ook of wil je ervan af? Besef goed dat er een methodiek bestaat die je helpt bij het afrekenen met je piekergedachten. Natuurlijk blijven negatieve gedachten je pesten, maar je kunt technieken toepassen die ervoor zorgen dat je er geen last meer van ondervindt. En dat leer je in deze training. Met gebruik van het STAP-budget (overheidssubsidie van maximaal €1.000 per jaar voor opleiding of training) kun je deze training geheel kosteloos volgen. Wij helpen je met de aanvraag voor deze subsidie. Je inschrijving is vrijblijvend tot je het budget hebt toegewezen gekregen, dus wat heb je te verliezen?


Verminder je piekergedachten en creëer rust en ruimte in je hoofd, samen met StressWise

Om je beter te voelen en om stress beter te leren hanteren, is het noodzakelijk dat je in actie komt. Dit hoeft niet moeilijk te zijn, want StressWise maakt therapie graag lichter en gemakkelijker. Daarom hebben wij trainingen in soft-skills ontworpen die bewezen effectief zijn. Trainingen die je helpen sterker te staan in een snel veranderende wereld. De training Stop met piekeren is bovendien een van onze meest effectieve trainingen. Doe deze training geheel kosteloos met inzet van je STAP-budget of vraag je werkgever om voor je te betalen. Zet nu de eerste stap naar meer rust en ruimte in je hoofd en reserveer je plek.

Reserveer vrijblijvend je plek voor: Stop met piekeren. Training inclusief 4 uur online coaching. Geheel kosteloos met STAP-budget.

Heb je vragen? Stel ze hier.

  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie