Over Laura Ballato

Ik ben een ACT-therapeut, docent en onderzoeker, gespecialiseerd in klinische en ontwikkelingspsychologie. Ik heb tientallen jaren ervaring op het gebied van academisch onderwijs, studentenbegeleiding en geavanceerd onderzoek. Mijn onderzoeksinteresse ligt in het begrijpen van welzijn, in het bijzonder de processen die veranderingen onderstrepen en psychologische flexibiliteit bevorderen.
Als ACT-therapeut streef ik ernaar om empathische ondersteuning, meelevend luisteren en op bewijs gebaseerde interventies te bieden aan individuen die door verschillende levensuitdagingen heen moeten. Bovendien wil ik cliënten ACT-hulpmiddelen bieden om hen te helpen hun mentale barrières te herkennen en te overwinnen, de verborgen “cages” te onthullen die hun ware potentieel belemmeren, en een leven te gaan leiden dat in lijn is met hun authentieke waarden.

Ik streef ernaar om toegankelijke diensten aan klanten te leveren, waarbij ik flexibiliteit en reactievermogen op hun uiteenlopende behoeften verzeker. De sessies worden gegeven in het Engels, Nederlands en Italiaans, waardoor de toegankelijkheid voor personen met verschillende taalachtergronden wordt gegarandeerd.

Ervaring

Op basis van een unieke combinatie van Acceptance and Commitment Therapy (ACT)-methodologieën en empirische inzichten afgeleid van uitgebreid academisch onderzoek, bied ik een aanpak die diep geworteld is in wetenschappelijk bewijs en medelevend begrip. De kern van mijn praktijk ligt in de erkenning van de inherente verbinding tussen lichaam en geest. Ik begeleid cliënten naar het bereiken van harmonie tussen hun lichaam, geest en hart, en help hen hun stress en angst te normaliseren. Door dit proces ontdekken cliënten dat ze ondanks onzekerheid en ongemak toch een rijke en betekenisvolle levenservaring kunnen cultiveren.

Hulp bij

Waarmee kunnen we je helpen?

Neem voor vragen en opmerkingen contact op met onze ServiceDesk. Bijvoorbeeld voor:

  • Informatie of advies over een training
  • Onze tarieven
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding eigen fonds
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie