Humanizing Organizations
StressWise leert organisaties emoties, waarden en dromen te managen

Positieve bedrijfscultuur, Veiligheid in teams, Openheid in relaties, Moedig leiderschap en een Wendbare organisatie

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is gebouwd op verschillende evidence based methodieken en op onze vijf kernwaarden; waarden die juist in de huidige verwarrende tijden van grote waarde zijn en die bijdragen aan de groei van het individu en organisaties als geheel. Betekenis, verbinding, compassie, kwetsbaarheid en ontwikkeling. Betekenis geven om geïnspireerd te werken. In verbinding staan met anderen, en met jezelf. Kwetsbaarheid tonen door te zijn wie je bent als voorwaarde voor groei. Bij compassie gaat het erom goed voor jezelf te zorgen. Blijvend ontwikkelen zorgt ervoor dat je flexibel meebeweegt met de stroom des levens. Loopbaanbegeleiding bij StressWise kan bestaan uit gezond thuiswerken, loopbaancoaching, stress en burn-out preventie, re-integratie, mindfulness en leefstijlcoaching. Met loopbaanbegeleiding werken we aan vitale werknemers en een inspirerende werkomgeving.

Lees verder over loopbaanbegeleiding

Persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkeling is een van de vijf kernwaarden van StressWise. Alles in de wereld is in beweging, altijd. Vitaliteit en flexibiliteit ontstaan door mee te bewegen met de loop der dingen. Wie zich daarvan bewust is zal ernaar handelen en is blijvend in ontwikkeling. Onze programma’s persoonlijke ontwikkeling zijn samengebracht in ons erkende opleidingsinstituut StressWise Academy in Hilversum. Je vindt alle opleidingen en programma’s in het topmenu onder ‘Opleidingen’ en op de website van ons opleidingsinstituut: stresswiseacademy.nl. Persoonlijke begeleiding bij ontwikkeling (van leiders en leidinggevenden) vind je in het topmenu onder ‘Executive’. Ook onze opleidingen en programma’s en onze persoonlijke executive coachingstrajecten zijn gebouwd op de fundamenten van onze kernwaarden.

Lees verder over persoonlijke ontwikkeling


Gezond thuiswerken

We beseffen niet hoeveel invloed thuiswerken heeft op onze mentale (en fysieke) gezondheid. Lang achter een beeldscherm zitten is zwaar en kan stress en andere thuiswerkklachten veroorzaken. Bijna zeventig procent van de werkenden tot 35 jaar ervaart stress en ontevredenheid tijdens het thuiswerken (fd). Een deel van deze groep zegt ook concentratie problemen te hebben. Thuiswerkklachten worden vaak niet serieus genomen. Thuiswerkers hebben vaak het gevoel dat ze niet mogen ‘zeuren’, omdat ze geen fysiek zwaar of vitaal beroep hebben. Genoeg slapen, voldoende bewegen, goed eten en vooral ontspannen zijn noodzakelijke voorwaarden om het thuiswerken te kunnen volhouden. Maar voor veel thuiswerkers is dat niet voldoende om vitaal en dus inzetbaar te blijven.

Bekijk hier onze programma’s thuiswerken


Loopbaancoaching

Met loopbaancoaching bij StressWise neem je de regie in handen, je kiest je eigen weg op basis van je waarden. Normaal gesproken kies je op basis van ambitie of talent. Dat laatste is al heel mooi. Nog mooier is het als je een weg in slaat die gebaseerd is op waarden en betekenis. Je ontdekt wat je drijft en je wordt je bewust van wat je te bieden hebt en welke mogelijkheden je hebt. Mogelijk in je huidige werkomgeving, wellicht op een nieuwe plek. Creëer nieuwe energie en vind de juiste inspiratie. Kies voor een individueel traject loopbaancoaching of doe mee aan een traject of training in een kleine groep waarbij je ook wordt geïnspireerd door de andere deelnemers.

Bekijk hier onze programma’s loopbaancoaching


Stress en burn-out preventie

StressWise helpt stress en burn-out voorkomen bij werknemers die te maken hebben met chronische stress of beginnende burn-out verschijnselen. Onze stress en burn-out preventie training is opgezet als een ‘carrousel’, waardoor de training geen begin en geen eind heeft. Werknemers kunnen dus op elk moment instromen in een lopende groep; belangrijk, want medewerkers willen snel geholpen worden om erger te voorkomen. Uiteraard is individuele begeleiding door onze burn-out coaches ook mogelijk. Bewustwording van ineffectief en belemmerend gedrag en het aanleren van nieuw constructief gedrag staan hierbij centraal. De werknemers kunnen het geleerde direct in de praktijk brengen.

Bekijk hier onze programma’s burn-out preventie


Re-integratie na burn-out of ziekte

Re-integreren is een kunst op zich. Er zijn nogal wat valkuilen, zoals weer te snel beginnen, te veel druk uitoefenen of niet goed communiceren. StressWise kan ook helpen bij re-integratie na burn-out of een langdurige afwezigheid. Terugkeer moet zorgvuldig worden voorbereid en de tijdsdruk mag niet te hoog zijn. De werknemer heeft baat bij structuur en een gevoel van controle. De loopbaancoach houdt als neutrale partij het contact met de werknemer gedurende de gehele re-integratie periode en houdt de leidinggevende en/of betrokkenen op de hoogte van de vooruitgang. Daarnaast denkt de loopbaancoach mee over het vervolg van de loopbaan en kan eventueel een ontwikkel-assessment in gang zetten als de werknemer niet (meer) op de juiste plek zit, wat in bijna de helft van de cases het geval is.

Bekijk hier onze programma’s re-integratie


Mindfulness

Mindfulness geldt (samen met ACT, een vorm van cognitieve gedragstherapie) als onze basismethodiek. Al ruim 15 jaar organiseren wij overal in het land de wetenschappelijk bewezen MBSR en MBCT trainingen op open inschrijving en in het bedrijfsleven (incompany). Daarnaast geven wij op mindfulness gebaseerde bedrijfstrainingen en workshops, in combinatie met andere evidence based methodieken. Dit alles om de weerbaarheid, de veerkracht en het ‘geluk’, kortom de vitaliteit van werknemers en managers in het bedrijfsleven vergroten. Onze trainingen, workshops en maatwerk-trajecten zijn wetenschappelijk onderbouwd. Onze mindfulness trainers zijn allen professionals, lid van de beroepsvereniging VMBN in de hoogste categorie 1.

Bekijk hier onze programma’s mindfulness


Leefstijlcoaching

Leefstijlcoaching is steeds belangrijker aan het worden. Werknemers leven niet altijd gezond, bewegen te weinig of hebben slaapproblemen. Betekenis en inspiratie vinden in je werk is één ding, gezond zijn en blijven is toch weer iets heel anders. Veel werkenden hebben hulp nodig bij het omzetten van slechte gewoonten in gezond nieuw gedrag. Gedragsverandering is zeer moeilijk te realiseren; een ruime meerderheid worstelt bijvoorbeeld met zijn of haar gewicht en overgewicht neemt nog steeds toe onder de Nederlandse bevolking. Leefstijlcoaching biedt een oplossing door te werken aan gezond gedrag ten aanzien van de zogenaamde BRAVO gedragingen: bewegen, roken, alcohol, voedsel en ontspanning. Onze leefstijlcoaches zijn professionals, lid van beroepsvereniging BLCN.

Bekijk hier onze programma’s leefstijlcoaching


Wetenschappelijk onderbouwde programma’s én maatwerk

StressWise heeft verschillende programma’s ontwikkeld om ziekteverzuim onder uw personeel te verminderen en om aan de behoefte tot persoonlijke ontwikkeling tegemoet te komen. Een goede sfeer, leuk contact met collega’s, autonomie ervaren in het werk en goede persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden zijn essentieel voor het geluk van werknemers. Open communicatie (flexibiliteit) en zelfzorg (vitaliteit) zijn dan ook de grondslag van onze programma’s, opgebouwd volgens de nieuwste inzichten in de derde generatie gedragstherapie, zoals mindfulness, positieve psychologie en ACT (Acceptance & Commitment Therapy/Training). Onze mensen gaan graag met u in gesprek over de bedrijfscultuur in uw organisatie en de werkdruk die uw werknemers ervaren, om te onderzoeken wat nodig is en om in overleg met u tot een helder advies te komen.

Waar kunnen we je mee helpen?
  • 088 20 32 610
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie