Transformeer naar een menselijke organisatie
Change. Be Yourself
StressWise® in je leven en op je werk

Gezond thuiswerken, Loopbaancoaching, Stress en burn-out preventie, Re-integratie, Therapie, Relatietherapie, Mindfulnesstraining, Leefstijlcoaching, Begeleid Afvallen, Beter Slapen

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is gebouwd op verschillende evidence based methodieken en op onze vijf kernwaarden; waarden die juist in de huidige verwarrende tijden van grote waarde zijn en die bijdragen aan de groei van het individu en organisaties als geheel. Betekenis, verbinding, compassie, kwetsbaarheid en ontwikkeling. Betekenis geven om geïnspireerd te werken. In verbinding staan met anderen, en met jezelf. Kwetsbaarheid tonen door te zijn wie je bent als voorwaarde voor groei. Bij compassie gaat het erom goed voor jezelf te zorgen. Blijvend ontwikkelen zorgt ervoor dat je flexibel meebeweegt met de stroom des levens. Loopbaanbegeleiding bij StressWise kan bestaan uit gezond thuiswerken, loopbaancoaching, stress en burn-out preventie, re-integratie, mindfulness en leefstijlcoaching. Met loopbaanbegeleiding werken we aan vitale werknemers en een inspirerende werkomgeving.

Lees verder over loopbaanbegeleiding

Persoonlijke ontwikkeling

Ontwikkeling is een van de vijf kernwaarden van StressWise. Alles in de wereld is in beweging, altijd. Vitaliteit en flexibiliteit ontstaan door mee te bewegen met de loop der dingen. Wie zich daarvan bewust is zal ernaar handelen en is blijvend in ontwikkeling. Onze programma’s persoonlijke ontwikkeling zijn samengebracht in ons erkende opleidingsinstituut StressWise Academy in Hilversum. Je vindt alle opleidingen en programma’s in het topmenu onder ‘Opleidingen’ en op de website van ons opleidingsinstituut: stresswiseacademy.nl. Persoonlijke begeleiding bij ontwikkeling (van leiders en leidinggevenden) vind je in het topmenu onder ‘Executive’. Ook onze opleidingen en programma’s en onze persoonlijke executive coachingstrajecten zijn gebouwd op de fundamenten van onze kernwaarden.

Lees verder over persoonlijke ontwikkeling


Gezond thuiswerken

We beseffen niet hoeveel invloed thuiswerken heeft op onze mentale (en fysieke) gezondheid. Lang achter een beeldscherm zitten is zwaar en kan stress en andere thuiswerkklachten veroorzaken. Bijna zeventig procent van de werkenden tot 35 jaar ervaart stress en ontevredenheid tijdens het thuiswerken (fd). Een deel van deze groep zegt ook concentratie problemen te hebben. Thuiswerkklachten worden vaak niet serieus genomen. Thuiswerkers hebben vaak het gevoel dat ze niet mogen ‘zeuren’, omdat ze geen fysiek zwaar of vitaal beroep hebben. Genoeg slapen, voldoende bewegen, goed eten en vooral ontspannen zijn noodzakelijke voorwaarden om het thuiswerken te kunnen volhouden. Maar voor veel thuiswerkers is dat niet voldoende om vitaal en dus inzetbaar te blijven.

Bekijk hier onze programma’s thuiswerken


Loopbaancoaching

Met loopbaancoaching bij StressWise neem je de regie in handen, je kiest je eigen weg op basis van je waarden. Normaal gesproken kies je op basis van ambitie of talent. Dat laatste is al heel mooi. Nog mooier is het als je een weg in slaat die gebaseerd is op waarden en betekenis. Je ontdekt wat je drijft en je wordt je bewust van wat je te bieden hebt en welke mogelijkheden je hebt. Mogelijk in je huidige werkomgeving, wellicht op een nieuwe plek. Creëer nieuwe energie en vind de juiste inspiratie. Kies voor een individueel traject loopbaancoaching of doe mee aan een traject of training in een kleine groep waarbij je ook wordt geïnspireerd door de andere deelnemers.

Bekijk hier onze programma’s loopbaancoaching


Stress en burn-out preventie

StressWise helpt stress en burn-out voorkomen bij werknemers die te maken hebben met chronische stress of beginnende burn-out verschijnselen. Onze stress en burn-out preventie training is opgezet als een ‘carrousel’, waardoor de training geen begin en geen eind heeft. Werknemers kunnen dus op elk moment instromen in een lopende groep; belangrijk, want medewerkers willen snel geholpen worden om erger te voorkomen. Uiteraard is individuele begeleiding door onze burn-out coaches ook mogelijk. Bewustwording van ineffectief en belemmerend gedrag en het aanleren van nieuw constructief gedrag staan hierbij centraal. De werknemers kunnen het geleerde direct in de praktijk brengen.

Bekijk hier onze programma’s burn-out preventie


Re-integratie na burn-out of ziekte

Re-integreren is een kunst op zich. Er zijn nogal wat valkuilen, zoals weer te snel beginnen, te veel druk uitoefenen of niet goed communiceren. StressWise kan ook helpen bij re-integratie na burn-out of een langdurige afwezigheid. Terugkeer moet zorgvuldig worden voorbereid en de tijdsdruk mag niet te hoog zijn. De werknemer heeft baat bij structuur en een gevoel van controle. De loopbaancoach houdt als neutrale partij het contact met de werknemer gedurende de gehele re-integratie periode en houdt de leidinggevende en/of betrokkenen op de hoogte van de vooruitgang. Daarnaast denkt de loopbaancoach mee over het vervolg van de loopbaan en kan eventueel een ontwikkel-assessment in gang zetten als de werknemer niet (meer) op de juiste plek zit, wat in bijna de helft van de cases het geval is.

Bekijk hier onze programma’s re-integratie


Therapie en Relatietherapie

Therapie en relatietherapie is een kunst op zich. Er zijn nogal wat valkuilen, zoals weer te snel beginnen, te veel druk uitoefenen of niet goed communiceren. StressWise kan ook helpen bij re-integratie na burn-out of een langdurige afwezigheid. Terugkeer moet zorgvuldig worden voorbereid en de tijdsdruk mag niet te hoog zijn. De werknemer heeft baat bij structuur en een gevoel van controle. De loopbaancoach houdt als neutrale partij het contact met de werknemer gedurende de gehele re-integratie periode en houdt de leidinggevende en/of betrokkenen op de hoogte van de vooruitgang. Daarnaast denkt de loopbaancoach mee over het vervolg van de loopbaan en kan eventueel een ontwikkel-assessment in gang zetten als de werknemer niet (meer) op de juiste plek zit, wat in bijna de helft van de cases het geval is.

Bekijk hier wat ACT therapie voor je kan betekenen

Bekijk hier wat relatietherapie voor je kan betekenen


Mindfulness en Leefstijlcoaching

Al ruim 15 jaar organiseert StressWise overal in het land mindfulness trainingen waar je vrij op kunt inschrijven. Ook geven wij op mindfulness gebaseerde bedrijfstrainingen en workshops. Mindfulness helpt om je weerbaarheid, je veerkracht en je ‘geluk’ te vergroten. Mindfulness is een aandachttraining en mindfulness training bij StressWise is met nadruk niet zweverig. Onze mindfulness trainers zijn allen professionals, lid van de beroepsvereniging VMBN in de hoogste categorie 1.

Leefstijlcoaching is steeds belangrijker aan het worden en misschien is het ook iets voor jou. We hebben al veel mensen geholpen bij het omzetten van slechte gewoonten in een gezondere leefstijl. Gedragsverandering is moeilijk, daarom kun je er waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken. Met leefstijlcoaching werk je aan gezond gedrag: meer bewegen, minder alcohol, stoppen met roken, gezonder eten en meer ontspannen. Onze leefstijlcoaches zijn professionals, lid van beroepsvereniging BLCN.

Bekijk hier wat Mindfulness voor je kan betekenen

Bekijk hier wat Leefstijlcoaching voor je kan betekenen


Begeleid Afvallen Training

Gezond afvallen is een kunst op zich. Er zijn nogal wat valkuilen, zoals weer te snel beginnen, te veel druk uitoefenen of niet goed communiceren. StressWise kan ook helpen bij re-integratie na burn-out of een langdurige afwezigheid. Terugkeer moet zorgvuldig worden voorbereid en de tijdsdruk mag niet te hoog zijn. De werknemer heeft baat bij structuur en een gevoel van controle. De loopbaancoach houdt als neutrale partij het contact met de werknemer gedurende de gehele re-integratie periode en houdt de leidinggevende en/of betrokkenen op de hoogte van de vooruitgang. Daarnaast denkt de loopbaancoach mee over het vervolg van de loopbaan en kan eventueel een ontwikkel-assessment in gang zetten als de werknemer niet (meer) op de juiste plek zit, wat in bijna de helft van de cases het geval is.

Bekijk hier onze Begeleid Afvallen Training


Beter Slapen Training

Beter slapen is een kunst op zich. Er zijn nogal wat valkuilen, zoals weer te snel beginnen, te veel druk uitoefenen of niet goed communiceren. StressWise kan ook helpen bij re-integratie na burn-out of een langdurige afwezigheid. Terugkeer moet zorgvuldig worden voorbereid en de tijdsdruk mag niet te hoog zijn. De werknemer heeft baat bij structuur en een gevoel van controle. De loopbaancoach houdt als neutrale partij het contact met de werknemer gedurende de gehele re-integratie periode en houdt de leidinggevende en/of betrokkenen op de hoogte van de vooruitgang. Daarnaast denkt de loopbaancoach mee over het vervolg van de loopbaan en kan eventueel een ontwikkel-assessment in gang zetten als de werknemer niet (meer) op de juiste plek zit, wat in bijna de helft van de cases het geval is.

Bekijk hier onze Beter Slapen Training

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

  • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
  • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
  • Vergoeding werkgever
  • Vergoeding zorgverzekering
  • Vergoeding StressWise Fonds
  • 088 20 32 610
  • Neem contact op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie