Mindfulness in Bedrijf
Workshop 'Mindful Communiceren'

Workshop ‘Mindful Communiceren’

Iedereen communiceert. En communiceren gaat gepaard met reflexen. Vaak reageer je op de automatische piloot, of ben je eigenlijk met je aandacht heel ergens anders. Soms merk je tijdens een gesprek dat je eigenlijk meer met je to do-lijstje bezig bent, of met wat je hierna zelf wilt zeggen.

Mindfulness is een krachtig hulpmiddel om je communicatie te verbeteren. Je leert effectiever te luisteren en bewuster te reageren. De essentie van de workshop is dat er gefundeerde en praktische oefeningen worden aangeleerd die de deelnemers in hun dagelijkse leven (zakelijk en privé) kunnen toepassen. Kenmerkend is de laagdrempeligheid en de nuchterheid, zonder zweverig gedoe.


Programma

Onderwerpen die aan bod zullen komen:

 • Het verschil tussen horen en luisteren;
 • Het herkennen van je eigen automatische piloot;
 • Het ontwikkelen van open aandacht;
 • Praktische tips en diverse oefeningen om meteen mee aan de slag te gaan.

Doel(en) van workshop:

 • Inzicht verkrijgen in welke elementen bijdragen aan succesvol communiceren en samenwerken, en hoe mindfulness daarbij helpt;
 • Ontwikkelen van de juiste aandacht en vaardigheden om goed in contact te staan met jezelf én met de ander (ervaringsgericht leren);
 • Inspireren, kennismaken, samen bespreken;
 • Vanuit eigen ervaringen geïnspireerd worden om zelf met mindfulness in je communicatie aan de slag gaan.

ACT Therapie bij StressWise psychologen Nederland

Deskundig én mens

Onze collega’s zijn professionals die zich kunnen identificeren met onze kernwaarden: betekenis geven, in verbinding staan, kwetsbaar opstellen, compassievol handelen en duurzaam ontwikkelen. Allen hebben een WO of HBO opleiding in de menswetenschappen en/of coaching en volgen regelmatig bij- en nascholing, intervisie en supervisie. U kunt ervan op aan dat uw medewerkers worden begeleid door deskundigen die weten wat het is om een druk, multitaskend werkend mens te zijn.


Ervaringen met ACT en relatietherapie met onze psycholoog, ACT therapeut en relatietherapeut

Mindfulness & coaching

StressWise is het uitvoerend orgaan van MindfulnessFabriek, de grootste aanbieder van mindfulness en ACT coaching in Nederland. Wij richten ons op het versterken van persoonlijke veerkracht, zodanig dat de deelnemers op een stressbestendige, flexibele en creatieve manier om leren gaan met (werk-)druk, verantwoordelijkheden en verandering. Inmiddels hebben ruim 20.000 mensen een coachtraject, training of workshop bij ons gevolgd. Met meer dan 30 trainers en een eigen Post-HBO academie hebben wij ruime kennis en ervaring op het gebied van coachen en trainen in ACT psychologie en mindfulness.


Interesse in een workshop?

Over het algemeen verzorgen wij workshops bij bedrijven op kantoor. Of wij regelen een locatie, dat kan ook. Binnen kantooruren of daarbuiten, alle mogelijkheden zijn bespreekbaar. De beschikking over een presentatiescherm met internettoegang is gewenst. Misschien nog iets van koffie of thee? De inhoud van de workshop met alle benodigde materialen regelen wij voor je. Dat scheelt! Overigens is een zaal met stoelen waar de tafels verplaatst kunnen worden, is al voldoende.

Wij verzorgen workshops vanaf 1 uur tot een hele dag. Het programma wordt altijd op maat gemaakt. Nadat we de wensen en doelen in kaart hebben gebracht zal de offerte worden opgesteld.

Waar kunnen we je mee helpen?

StressWise brengt psychologische hulp dichterbij: warmer, gemakkelijker, sneller, effectiever en efficiënter.

Neem contact op met onze Servicedesk voor informatie en advies. Bijvoorbeeld voor:

 • Gratis en binnen een week telefonisch kennismaken met een psycholoog of coach
 • Therapie op onze praktijklocatie of online via een beeldverbinding
 • Vergoeding werkgever
 • Vergoeding zorgverzekering
 • Vergoeding StressWise Fonds
 • 088 20 32 610
 • Neem contact op
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hulp nodig?
Kies je locatie